Nem tudok minden feladatot megcsinálni, amit a tanárok kijelölnek! Mit kezdjek ezzel? – Gregor-Tóth Péter – 2020.04.09.

Szuper kérdés, és sajnos nagyon sokan vagyunk így, hisz nehéz az átállás a tanároknak és diákoknak egyaránt. Első körben talán pár tanulási tipp segíthet. Fontos azonban, hogy nem létezik egy tanulási módszer mind fölött, mindenkinek más válik be.

Vannak, akik esküsznek, hogy 20-25 perces intervallumokban tanulnak, és ilyenkor semmi másra, csakis az aktuális feladatra koncentrálnak (se facebook, se zene, se semmi). Majd egy ilyen 20-25 perces sáv után pár perc pihenőt tartanak és újrakezdik az egészet. Ezt pedig addig folytatják, ameddig jónak látják. Persze lehet, hogy neked ez nem válik be és egyszerűen az segít, ha felbontod a feladataidat kisebb részekre, esetleg a barátaiddal közösen tanultok online, vagy valami teljesen más. A lényeg, hogy bátran kísérletezz, így fogod megtalálni azt a módszert, ami neked a legjobban beválik.

Ez a helyzet mindenkinek új most, a tanáraidnak éppen úgy, mint neked és a barátaidnak. Ha ezek után továbbra is úgy érzed, hogy ez túl sok, valószínű nem vagy egyedül. Ne félj ezt megbeszélni a körülötted lévőkkel, és ha úgy látjátok beszélhettek erről magukkal a tanárokkal is, akik simán lehet, hogy nyitottak lesznek a változásra, a lényeg, hogy kommunikáljatok róla.

2020.04.09.                                                                Gregor-Tóth Péter