Ne hagyd, hogy a körülmények áldozata legyél, alakítsd te magad a körülményeidet! – Vekszler Jakab

Ebben a helyzetben rengeteg olyan megszokott teendőnket, napi rutinunkat kell áttervezni, ami természetesen sok nehézséget okoz. Érthető, ha emiatt nehezebben tudtok egy zoom órán odafigyelni,  többet hibáztok egy házi feladat megoldásban, vagy akár csak nem jut idő egy tanulnivaló átnézésére. A legfontosabb, hogy tudjátok, ez nem baj.

Lehet mondták már nektek, de az egyik legjobb technika, ha megtartjátok azt a napi ritmust, amikor iskolába mentetek: hasonló időben keljetek fel, és feküdjetek le, a reggeli és más étkezés is hasonló időben történjen. Mivel kiesik az utazási idő, azzal többet nyerhettek, ezért lehet még kicsit akár lustálkodni az ágyban, vagy valami aktivitással kezdeni a napot. Azokra is gondolok, akik nehezen küzdenek meg a bezártsággal. A napotok tervezgetése nagyban segít ezeknek az érzéseknek a helyén kezelésével.

Gondolom   van sok olyan dolog, amit régóta szeretnétek csinálni (például egy régen porosodó könyv elolvasása, egy régi hangszer újra elővétele, már régóta tervezgetett film megnézése, vagy csak simán kreatív elfoglaltságok kipróbálása), és most végre van egy kis idő ezeket mind megtenni. Ezek mind segítenek elvonni a figyelmet az iskolai teljesítmény okozta nehézségekről, és a bezártság élményének szorongató érzéséről..

Nehéz most, hogy nem találkozhattok legjobb barátaitokkal, osztálytársaitokkal. Mindenképpen keressétek egymást, hogy ahol tudtok segítsetek egymásnak, akár tanulnivalóban, akár csak elmondani mi bánt titeket a napokban. A szórakozásra is adjatok időt, az interneten keresztül tudtok egymással játszani, kipróbálni más online gameplaye-eket. Példaként, én már készülök ma esti Honfoglaló bajnokságra a haverjaimmal, bár szerintem nincs sok esélyük…

Sok sikert!  Vekszler Jakab