Mi lesz az érettségimmel, ha írás közben az jut eszembe, hogy elkapom a vírust?

Szia! Szuper kérdés, érettségizni mindig is stresszes és nehéz, de nektek még itt van ez a vírus vészhelyzet is… Ha ez velem történt volna amikor érettségizem, biztos nekem is hasonló dolgokon járt volna az eszem! Sajnos ezen a helyzeten nem tudsz változtatni, úgyhogy a legjobb, amit tehetsz, hogy alkalmazkodsz. Azt tudom tanácsolni, hogy tedd meg előre a szükséges óvintézkedéseket, részben azért, mert így a minimálisra csökkented a fertőzés kockázatát, de ami ugyanilyen fontos most ebben a különleges helyzetben, hogy magadat meg tudd velük nyugtatni.

Vigyél magaddal maszkot, és ha tudsz, gumikesztyűt és kézfertőtlenítőt. Talán ez a legnehezebb, hiszen sok barátoddal most fogsz újra találkozni, de továbbra is igyekezzetek megtartani a távolságot és minimálisra csökkenteni az egymással történő fizikai kontaktust. Valószínű, hogy a tanárok is fokozottan figyelnek majd erre, hiszen az ő érdekük is, hogy minden biztonságos maradjon.

Ezek az óvintézkedések segíteni fognak, de tudom, hogy ettől még továbbra is félelmetes lehet ez az egész! Hogy megnyugtasd magad ott is, azt tudom javasolni, hogy gondold át mi az, amit téged meg szokott nyugtatni? Van esetleg egy kabalád, egy régi plüssöd vagy bármi, ami megnyugtat téged? Ne félj bevinni, használni, amikor úgy érzed szükséged van rá, pár perc szünetet tartani, tapasztalatom szerint bőven elég szokott lenni az idő a feladatok befejezésére (Érdemes viszont figyelni arra, hogy ha valamit beviszel, azt utána alaposan tisztítsd meg). És ami még fontos, ne felejtsd, hogy nem vagy egyedül, ott lesznek körötted a barátaid, tanáraid ők is és mindenki szurkolni fog nektek. Hajrá!