Kreatív erdőfürdőzés otthon 1.

  „Az erdőfürdőzés művészete azt jelenti, hogy kinyitjuk mind az öt érzékelési

csatornánkat a természetre.” – Erre hívunk most Téged!

A sinrin-joku művészete Japánban fejlődött ki, azóta tudományos kutatások támasztották alá a hatékonyságát a stresszcsökkentésben, az energiaszint növelésében, a koncentráció javításában, és az immunrendszer támogatásában.

A jó hír az, hogy az erdőfürdőzés nem csak erdőben, hanem kertben, néhány fa vagy egyéb növény közelében, vagy akár szobában képek segítségével is gyakorolható. Persze a megszerzett tudásodat később, a korlátozások feloldásával szabadabban is fejlesztheted.

 

  1. Erdei színkavalkád – Lásd máshogy, mint eddig!!

Videók:az erdő légkörének átéléséhez:

https://www.youtube.com/watch?v=6NKMQmHjYqQ

                   a részletek könnyebb megfigyeléséhez:

https://www.youtube.com/watch?v=ZKM1D-kP240

Az érzelmek és a színek összefüggéseit vizsgálva az találták, hogy az emberek a természet kék és zöld színeit találják leginkább pihentetőnek. Csökkentik a szorongást és a stresszt.”

  1. Nézz legalább 5 percet a videókból, és csak hagyd, hogy hassanak Rád.
  2. Ezt követően nézd meg újra, egy kicsit más szemmel, és figyeld meg, mely színek, formák, mintázatok kellemesek, nyugtatóak a szemednek.
  3. Ezekkel a kiválasztott színekkel és mintázatokkal készíthetsz is magadnak egy képet – képzeletből, vagy a videókat bizonyos ponton megállítva – amit majd kitehetsz magadnak, hogy napközben meg tudd pihentetni rajta a szemed.Rajzolj, színezz, fess, csinálj kollázst, találd meg a saját kifejezőeszközödet. A lényeg, hogy tedd láthatóvá magadnak azt ami megnyugtatott, ami jobb energetizál!

Ha kinézel a szobádból és a szemeddel  találsz egy neked tetsző fát, bokrot, követ, bármit, ami megnyugtatóan vonzza a szemedet,  megcsinálhatod a saját fáddal is a gyakorlatot!

Jó töltődést!

                                                 (Dr. Vincze Diána-Juhász Attila)

 

Az idézetek forrása: Dr. Csing Li: Sinrin-joku – A fák gyógyító ereje