Ha találkozom a barátnőmmel, akkor mi van? – Palotás Petra-2020.-04.-11.

 

Jelen helyzetben semmiképp nem javasolt találkozni a barátnőddel/barátoddal.. legalábbis személyesen. :)

Az izoláció a leghatékonyabb módja a koronavírus lassításának. Ebben a bizonytalan időszakban azonban nagyon fontos, hogy ápold a kapcsolatot a szeretteiddel/barátaiddal még akkor is, ha személyesen ez nem kivitelezhető. A továbbiakban 5 (+1) tippet osztok meg veled, hogy hogyan NE legyél magányos az előtted álló időszakban. Szerencsére ez manapság egyszerűbb, mint gondolnád, csak egy kicsit a kreatív energiádat kell mozgósítani és egy olyan eszközhöz nyúlni, ami szinte mindig kéznél van – a telefonodhoz.

 

  1. Tervezzétek meg közösen a barátoddal, hogy mikor fogtok csevegni. Így mindkettőtöknek lesz ideje felkészülni a hívásra.
  2. Videóhívásra fel! Ha eleged van, hogy nem láthatod Őt, akkor kapcsoljátok be a videókamera funkciót, ami a legtöbb alkalmazásában elérhető. Így intimebb hangvételt tudtok kialakítani és láthatjátok egymás mosolyát, gesztusait.
    Ingyenes alkalmazások listája: FaceTime, Zoom, Google Hangouts, Skype.
  3. Attól, hogy nem találkoztok még nem kell lemondanotok a közös pizzázásról. Ha saját magatok készítenétek valami finomat, az a legjobb, akkor egy közös főzőcskézés közben kiélhetitek a kreativitásotokat. Mindezt persze videóhívás keretein belül.
  4. Szeretsz olvasni? Alakítsátok meg a barátaiddal a közös könyvklubotokat! Tűzzetek ki egy dátumot, amikor megbeszélitek a könyv szaftos részleteit és hívjátok egymást videókonferencia segítségével. Ez a formátum tökéletesen működik sorozatokkal is.
  5. Ép testben ép lélek! Teszteljétek egymás állóképességét és motiváljátok egymást mozgásra.
    Ingyenesen letölthető alkalmazások: Activity (Apple Watch), Strava, Endomondo.

 

+1 Ha te vagy az online játékok koronázatlan királya, akkor Facebook, Houseparty, Honfoglaló tökéletes lehetőségeket kínál, hogy versengjetek egy nagyot a barátokkal.

 

A távolságtartás megvédi az fizikai egészséged a járvány idején, de a mentális egészség megőrzés céljából fontos a társas kapcsolatok ápolása. Hozd össze a barátaid virtuálisan és teljesítsetek mindent a fenti listából.

2020.04.11.                                                                              Palotás Petra