Ha ránk tör az unalom…„Élj a mának!”

 

Úgy érzed, hogy fogytán van a motivációd és a lelkesedésed?

Az idő előre haladtával ez egyáltalán nem meglepő. Az elmúlt időszakban nehéz döntéseket kellett meghoznunk, alkalmazkodtunk sokszor erőnkön felül is.

És sajnos még nincs vége. Vannak és lesznek enyhítések, s talán hamarosan kicsit fellélegezhetünk, de nem tudjuk, hogy meddig, s hogy milyen körülmények között tehetjük ezt. Nehéz mindezt elfogadni, mindenki számára az, a nyár közeledtével pedig talán fokozottabban nehéz.

S hogy mit tehetünk?

Talán sosem volt még ennyire igaz a mondás: „Élj a mának!”, mint a jelen helyzetben. Most azzal teszünk jót, ha mindig csupán az adott napra koncentrálunk, s nem azt tervezzük, hogy mi lesz majd egy hónap múlva. Ha mindig csak várakozunk, várunk valamire, akkor észrevétlenül maradhatnak a jelen szép pillanatai, apró örömei.

Nehéz folyamatosan „értelmes” elfoglaltságot találni, s azt gondolom, hogy nem is ez a cél. Engedd meg magadnak a semmittevést ugyanúgy, mint a tanulást, vagy a mozgást. Ne akarj minden nap ezer dolgot végrehajtani, lassíts egy kicsit. Szánj időt a lazításra, egy relaxáció elsajátítására, főzésre, sütésre, egy új kreatív tevékenységre, zenére, sétára, jó filmekre!

Emellett pedig a jelen körülmények között is nagyon fontos, hogy kapcsolódjunk egymáshoz: ha a családoddal élsz, beszélgess velük, ha távol vannak a barátok, írj nekik, vagy ülj le a kamera elé, tartsatok közös étkezéseket, játsszatok online, mozogjatok együtt, vagy készíts egy felvételt arról, ahogyan éppen a hobbidat űzöd, és lepd meg vele szeretteidet!

S végül pedig: unatkozni is ér! Engedd meg ezt magadnak!