Elengedéstől az önbecsülésen át az önazonosságig – összefoglaló

Elengedéstől az önbecsülésen át az önazonosságig

Ezzel a címmel hagyományos női önismereti táborunkat 2021. június 23-tól 27-ig tartottuk Magyarpolányban.

„Minden emocionális tapasztalat esélyt kínál a felemelkedésre vagy a hanyatlásra. Melyiket választjuk? Ez itt a kérdés! – mondja David R.Hawkins Elengedés című könyvében. – Meghallani, felvállalni, tudatosan és szabadon önazonosan képviselni a véleményünket hogyan is lehet? A tábor során erre a kérdésre kerestünk megoldásokat.

Iránymutatóul Epiktétosz állítását, miszerint „Nem a dolgok zavarják az embert, hanem a dolgokról alkotott vélemények”, valamint Hawkins megállapítását „Aki megszabadul a bűntudattól, általában megszabadul a betegségektől és a szenvedéstől is” használtuk.

A tábor tréningjein önismeret útján haladva integratív eszközökkel dolgoztunk azokkal a gátjainkkal, amelyek elengedésével közelebb juthatunk önazonosságunkhoz – ki-ki önmaga, és együtt, a csoporttöbblet lehetőségeit használva.

A tábor aranymondatai, melyek a hangulati benyomáson túl

talán a kívülálló számára is betekintést engednek munkánk mélységeibe:

„Az illesztések nem mindig hibák, lehetnek díszek is.”

„Kinyílás, rétegeim, befelé fordulás. Rólam szól!”

„Ha túl sok, le is tehetem.”

„Önazonosság: bennem lévő tűz és önkontroll egyensúlya.”

„Mehettem a belső indíttatásom után…ami úgy jön…lehet, ami van.”

„Amit elfogadok, előszobája az elengedésnek. Ami nem tesz hozzá, csak elvesz: nincs vele már dolgom.”

„Önbecsülés: szeretni magam hibáimmal, hiányosságaimmal együtt.”

„Lehet fel, lehet le…”

„Micsoda fejlődés lehet több nézőpontból látni!”

„Megtettem, amit tehetek.”

„Vállalhatjuk azt, ami van. A támaszt lehet úgy használni, ahogy jól esik nekem.”

„Erő és Hit”

„Meg lehet az egészet tisztítani, nem kell csiszatolni vele.”

„Nem kell tökéletesnek lennie ahhoz, hogy jó legyen.”

„Beletehetek annyit, amennyit akarok, túlgondolhatom, de az élet beletesz valami mást, és úgy lesz jó.”

Link a galériához: https://habitusalapitvany.hu/elengedestol-az-onbecsulesen-at-az-onazonossagig-onismereti-tabor-2021-3/