„Egy pillanat, egy találkozás” – Ízleld máshogy, mint eddig

/Kreatív erdőfürdőzés otthon 5./

A hagyományos „japán teaszertartás egyrészt a japán zöld tea elkészítésének és tálalásának művészete, másrészt lelkigyakorlat, amelynek célja a belső béke elérése a természettel való harmónia megteremtése révén.”  „A tea útjának központi gondolata (…) az egy pillanat, egy találkozás elve,

Tovább

A járvány ajándékai-Nagyszülők új platformon

Elnézem a kisfiamat, ahogy önfeledten játszik. Dob a kockával, lép a bábuval, vár a nagymamára, aztán lép neki is. Hatosnál hihetetlen üdvrivalgásban tör ki, még egyszer ő dobhat. Most a mama vár türelmesen, a saját dobókockájával – kétszázvalahány kilométerrel arrébb. Nézem őket, a fiamat a földön ülve, ahogy kommentálja az eseményeket, élőben közvetíti a mamának a játék állását, hiszen ő nem látja a táblát, csak az unokája kipirult arcát. És nézem a nagymama örömtől csillogó szemeit a tablet képernyőjén keresztül, valami teljesen új helyzetben. 
Ha nincs ez a vírus, ha nincs a karantén sosem derült volna ki,

Tovább

A járvány ajándékai:-Meg tudnám szokni ezt a fajta itthoni létet. 

Engem nagyon sok pozitív élmény ért ebben a vírus helyzetben. A vírus helyzet előtt sokkal kevesebb időt tudtam a családommal tölteni . Akkor kéthavonta sikerült egy kirándulást összehoznunk Most pedig kéthetente elmegyünk kirándulni, hetente kétszer háromszor sétálni, kocogni , bicajozni. Azelőtt háromhavonta alig sikerült összejönni egy családi társasozásra, most két-három naponta társasjátékozunk együtt. Azelőtt alig tudtam nyomon követni a gyerekek tanulását, most gyakran leülök melléjük és segítem a tanulásukat. Mindezek mellett sikerült a rég betervezett konyha kertet megcsinálni, beültetni, gondozni, az udvart szépítget ni és a lakáson belüli számos elmaradt dolgok kijavítására és időt találni. Aztán, ami még álmaimban sem fordult elő (nemhogy a valóságban) a 14  és 11 éves leányaim  naponta-kétnaponta ebédet főznek, sütit sütnek!! De ami a legjobb az egészben, hogy mindenki sokkal nyugodtabb, ettől kevesebb a vitatkozás, a veszekedés, jó a hangulat, főleg este, amitől a lefekvések kissé elhúzódnak. De semmi gond, majd ősztől, ha elkezdődik az iskola, megint vissza állunk a korai kelésre. Háát, meg tudnám szokni ezt a fajta itthoni létet.

                                                                                                               /Kovács Tóni/

A járvány ajándékai-Családunk új arcai

A koronavírussal együtt járó karanténban olyan oldalukról ismerhetjük meg a velünk egy fedél alatt élőket, amit korábban nem tapasztaltunk, nem tapasztalhattunk meg. Elgondolkoztató, hogy még azokról a legközelebbi hozzátartózóinkról is tanulhatunk valami újat, akikről azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk – bármikor történhet valami meglepő, vicces, váratlan fordulat. 

Tovább

A járvány ajándékai-11-es gimnazista szemmel

Az én pozitívumaim: Sokkal többet vagyok a testvéremmel és sokkal jobb lett a kapcsolatunk így, hogy együtt, egymást segítve éljük meg ezt a nehezebb időszakot. Szüleimnek több idejük van a családra és a közös programokra, többet vagyunk együtt és próbáljuk ezt az időt kellemesen eltölteni egy játékkal vagy film nézéssel, beszélgetéssel.

Több idő jut saját magamra is, dolgozhatok a magam elfogadásán és megismerhetem/ megérthetem jobban saját magamat,

Tovább