„Az élet szaga” – Szagold máshogy, mint eddig

/Kreatív erdőfürdőzés otthon 4./

„Az erdőbeli szagok lényeges tényezői annak, hogy miért érezzük olyan jól magunkat a fák között.”

  1. Nézz a videóból legalább 5 percet, és csak hagyd, hogy hasson Rád. https://www.youtube.com/watch?v=zPxoG7MfBQY&feature=youtu.be
  2. Ezt követően nézd újra úgy, hogy próbálj meg a látottakhoz illatot is kapcsolni, ehhez segítségül hívhatod bármelyik korábbi természeti emlékedet.

Ha úgy érzed, hogy most nem tudsz elképzelni vagy felidézni illatot, semmi baj, akkor

pont ugyanolyan jó, ha megengeded magadnak, hogy élvezed a látványt és a hangokat.

  1. „Amikor száraz az idő, a növények illóolajai felgyűlnek a talajban és a sziklákon, ez a növények túlélési eszköze a hosszúra nyúló szárazságok idején. Az eső megérkezése felszabadítja az elraktározott illatanyagot, és így megtelik a levegő a növények aromáival.” Ha van kedved hozzá, hogy elképzeld az erdő eső hatására előbukkanó frissítő illatát, akkor segítségül használhatod hozzá a belinkelt hanganyagot. Csukd be a szemed, hangolódj rá a hangokra, és közben kezdd elképzelni, milyen illatok érkezhetnek el hozzád. https://www.youtube.com/watch?v=ithWVoZOvh4&feature=youtu.be

Figyeld meg, hogy a tapasztaltakból melyek azok az illatok, amelyek kellemes érzéssel töltenek el, szaglászd végig a környezeted illatait is, és ezután tudatosabban gyűjts majd magad köré Téged megnyugtató vagy felfrissítő illatú dolgokat.

Ha kertes házban laksz, vagy egy séta, akár kirándulás során lehetőséged nyílik rá, szánj rá pár percet, hogy tudatosan magadba szippantsd a természet illatait, és elidőzz a természet belélegzésében egy ideig. 

A honlapunkon már részletezett légzőgyakorlatokat a természetben is bátran használhatod.

                                                                                                                       Üdvözlettel:Dr.Vincze Diána

 

Az idézetek forrása: Dr. Csing Li: Sinrin-joku – A fák gyógyító ereje