Az élet ajándéka-csak vedd észre!-Nink László

 

Nem a járványhelyzet ajándékáról kell gondolkodnom, hanem az élet ajándékáról. A járvány is az élet része, és megköveteli az alkalmazkodást. Méghozzá ellentmondást nem tűrően. Ha erre odafigyelünk, akkor egészen közel kerülhetünk ahhoz a gondolathoz, hogy felismerjük azt a helyzetet, amely megajándékoz minket rengeteg jóval és széppel! Olyan dolgokkal, melykre eddig nem figyeltünk. Nem figyeltünk, mert nem volt rá időnk. Siettünk. Mindenki sietett. Most volt idő gondolkodni, volt idő megnyílni önmagunk felé. Lehetőség volt egy pillanatra megállni. Ebben a megállásban, aki befelé figyelt, rengeteg érdekességet tudhatott meg saját magáról, sok apró ajándékot kaphatott. Ez a helyzet megajándékozott azzal, hogy kinyíljunk, mint a tavasszal az első virág, megajándékoz minket, hogy értsük és értelmezzük az életünket. Megajándékoz minket, hogy csendjeikben, együtt a szeretteinkkel átgondoljuk az eddigieket….
 

Alkalmazkodás.Mennyivel boldogabbak lehetnénk, ha észrevennénk az életünk minden területén, hogy alkalmazkodás nélkül nincsen boldogság! Ritka helyzet alakult ki a XXI. századi ember életében, a felgyorsult, felfokozott, elszemélytelenedett életünkben. Én ritka lehetőségként éltem meg ezt a fél évet,  bízom benne, hogy jót fog tenni másoknak is. Hatékonyságot növelünk. Hatékonyságot nevelhetünk önmagunkban. Hatékonyságot növelünk, hogy a munkahelyi megbeszélésekre időben érkezünk. Talán felkészültebben is. Hatékonyságot növelünk azzal, hogy a feladatra koncentrálunk. Hatékonyságot növelünk azzal, hogy nem töltünk el rengeteg időt utazással. Kevés az üresjárat. Kevesebb a felesleges megbeszélés a munkában. Ajándéknak tekintem, hogy nem kellett 8 órát egy irodában ülnöm. Változtattunk, alakítottunk az életünkön, csak a feladataimra koncentráltam. Közben megfigyelhettem, hogy lesz tavasz, abból nyár, most az őszt és azután kíváncsian várom a telet. Megfigyelem a körforgást. Meg fogom élni. Meg akarom élni, mert több ilyen lehetőségem nem nagyon lesz. Másrészről nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hogy láthatom a kisfiamat olyan időszakban, ami nem nagyon adatik meg egy elfoglalt apának. 1 éves kora óta sokkal intenzívebb az együttlét. A járvány nélkül sokkal kevesebb időt tölthettem volna vele. Számomra ez a rosszban a legnagyobb jó. A legnagyobb ajándék!!

 
Ezt a lehetőséget, melyet az élettől kaptunk ki kell használni. Merüljünk el, ha még nem tettük meg! Vegyük észre az ajándékokat! Nemcsak azt, amit a járványhelyzet adott, hanem azt is, ami benne van az életünkben, de eddig nem vettük észre. Maradjunk egészségesek, maradjatok egészségesek! Ennél többet nem kell most kívánni!