Egyetemisták válaszolnak

Sziasztok!

Engedjétek meg, hogy bemutatkozzunk Nektek!

Ebben a nehéz időszakban mi fogunk válaszolni a kérdéseitekre. Nyugodtan dobjatok be bármilyen témát, nincsenek tabuk, igyekszünk mindenre válaszolni.

Lássuk is a kis csapatot:

Vekszler Jakab
Vekszler Jakab
Bajcsai Flóra
Bajcsai Flóra
Kollár Balázs
Kollár Balázs
Ollári Lili
Ollári Lili
Gregor-Tóth Péter
Gregor-Tóth Péter
Palotás Petra
Palotás Petra
Antal Diána
Antal Diána
Vörös Anna
Vörös Anna
Pálffy Patrik
Pálffy Patrik

Ha ránk tör az unalom…„Élj a mának!”

 

Úgy érzed, hogy fogytán van a motivációd és a lelkesedésed?

Az idő előre haladtával ez egyáltalán nem meglepő. Az elmúlt időszakban nehéz döntéseket kellett meghoznunk, alkalmazkodtunk sokszor erőnkön felül is.

És sajnos még nincs vége. Vannak és lesznek enyhítések, s talán hamarosan kicsit fellélegezhetünk, de nem tudjuk, hogy meddig, s hogy milyen körülmények között tehetjük ezt. Nehéz mindezt elfogadni, mindenki számára az, a nyár közeledtével pedig talán fokozottabban nehéz.

S hogy mit tehetünk?

Tovább

Ha eddig nem mehettünk, ki, hogyan legyek nyugodt, hogy nem fertőződünk meg amikor érettségizünk?-Gregor-Tóth Péter

 

Szia! Nagyon ijesztő lehet most számodra ilyenkor érettségizni, hiszen a vizsga stressze mellett ott van még a vírus is. A legjobb, amit tehetsz, hogy felkészülsz és megteszed a lehetséges óvintézkedéseket. Maszkban menj iskolába, és ha tudsz, vigyél kézfertőtlenítőt és gumikesztyűt. Érdemes lesz ott is arra törekedni, hogy megtartástok egymástól a másfél méteres távolságot, erre valószínűleg a tanárok is figyelni fognak, hiszen ők is azt szeretnék, hogy ne legyen ebből problémátok. Érettségizni mindig ijesztő, senki sem irigyel titeket, viszont mindenki arra fog törekedni, hogy minden rendben menjen.

Mit tehetek akkor, amikor a barátnőm édesapja súlyos beteg lett, az intenzíven van, és mindenkinek csak várni kell, mikor lesz jobban, nem lehet látogatni őt, meg a barátnőmmel se találkozhatok?-Pálffy Patrik

Nehéz időket élünk mindannyian, és különösen nehéz azoknak, ahol valamilyen súlyos beteg van a családban, legyen szó koronavírusról, vagy más betegségről. Ilyenkor nem sokat tehetünk, az orvosokra kell bíznunk a munka nagy részét, ami tehetünk, hogy támogatjuk egymást.

Tovább

Mi lesz az érettségimmel, ha írás közben az jut eszembe, hogy elkapom a vírust?

Szia! Szuper kérdés, érettségizni mindig is stresszes és nehéz, de nektek még itt van ez a vírus vészhelyzet is… Ha ez velem történt volna amikor érettségizem, biztos nekem is hasonló dolgokon járt volna az eszem! Sajnos ezen a helyzeten nem tudsz változtatni, úgyhogy a legjobb, amit tehetsz, hogy alkalmazkodsz. Azt tudom tanácsolni, hogy tedd meg előre a szükséges óvintézkedéseket, részben azért, mert így a minimálisra csökkented a fertőzés kockázatát, de ami ugyanilyen fontos most ebben a különleges helyzetben, hogy magadat meg tudd velük nyugtatni.

Tovább