„Leföldelő” erdő – Tapintsd máshogy, mint eddig!

/Kreatív erdőfürdőzés otthon 3./

„Én vagyok az erdő, e földből származom, őseim az égbolt a fejem felett, lábam a földön áll, és hálás vagyok.”

  1. Nézz a videóból legalább 10 percet, és csak hagyd, hogy hasson Rád.

https://www.youtube.com/watch?v=DOXzqdyiuDE&feature=youtu.be

  1. Ezt követően nézd meg újra, és képzeld el, milyen érzés lenne a kezednek a látottak érintése, tapintása – milyen a felülete, hőmérséklete, tömörsége, milyen érzés lenne ha felemelnél, megforgatnál részeket. Azt is figyeld meg, hogy ezek a tapintási érzetek milyen hatással vannak Rád. Ha van kertetek, legjobb, ha a tapintási érzeteket megtapasztalhatod élőben, a szabadban is.

Azokból, amik kellemes, megnyugtató érzéssel töltenek el, ha lesz rá lehetőséged, gyűjthetsz is egy kis kosárba a szobádba, hogy bármikor fel tudd eleveníteni a tapintási érzeteket, és ezek megnyugtató jellegét.

  1. Ha van rá lehetőséged, vedd le a cipődet, és vegyél fel stabil álló testhelyzetet. Csukd be a szemed, és képzeld azt, hogy egy fa vagy. Képzeld el, ahogyan a lábaid gyökeret eresztenek a talajba, és stabilan megtartanak. Hagyj erre időt magadnak. Aztán emeld a magasba a kezeidet, és képzeld el, hogy kezeid a fa ágaiként az ég felé nyújtóznak, miközben feltöltöd a tested az ágak felől a napfény energiájával. Legyél így egy darabig. Ha jólesik, a nap folyamán többször is megismételheted ugyanezt.

 

Itt találsz videót a tapintási és testérzetek „szabadabb” kihasználásáról is: https://www.youtube.com/watch?v=YT44IaPGRQs

(Dr. Vincze Diána-Juhász Attila)

Az idézet forrása: Sarah Ivens: Erdőterápia – Sinrin-joku, avagy zöld út a boldogsághoz