„Középiskolások otthon!”

Célunk a koronavírus járvány terjedésének lelassítása érdekében meghozott kormánydöntés óta otthon távoktatásban lévő középiskolások segítése, hogy

eszközöket adjunk a reményhez egymásnak!

Mik is lehetnek ezek? Ismeretek, ötletek, gyakorlatok, útmutatások, melyek segítségével az immunrendszeredet, a légzőrendszeredet, és a lélekjelenlétedet olyan állapotba tudod hozni, hogy amikor a járvány tömegessé válásakor 60%-os eséllyel találkozol a Korona vírussal, úgy tudj rá reagálni, hogy ne kelljen kórházba kerülnöd, és a járvány után visszatérhess kitűzött céljaid megvalósításához!

Az eddigi, utált tanári kontroll helyett, most az önkontroll lesz ennek az otthon tanulásos életszakasznak a jellemzője. De hogyan lehet ezt ripsz-ropsz jól csinálni, egyáltalán mi az, hogy önkontroll? Mit nyerhetek vele, és mit veszíthetek, ha nincs kedvem megtanulni ezt az önkontrollt? Ráadásul ott van még a járványhelyzet okozta sok-sok kérdés, félelem is.

Gondolkodjunk közösen, keressünk együtt megoldásokat, hogy minél kevesebb helyzetben kelljen a kilátástalanságot megtapasztalnunk!

Nem vagyok tehetetlen!

Keressük együtt a megoldásokat azért, hogy bezártságunkban is tudjunk egymással együtt érezni, egymásnak segíteni, hogy megélhesd:

nem vagy egyedül, nem vagy tehetetlen, tehetsz a célodért!

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Az erősebb immunrendszeremért

Sok olyan lehetőség van, amivel erősítheted az immunrendszeredet. A járványban nem az a cél, hogy ne fertőződj meg, mert a statisztikai valószínűségét pontosan tudod: a lakosság 60-70% találkozik a koronavírussal. A cél az, hogy az immunrendszered olyan legyen, hogy elviselhető tünetekkel jussál túl a fertőzésen! Ehhez találsz itt rendszeresen bővülő tudást, és tippeket szakemberektől, és akár az egymást segítő ötletekből is.

Bezártan is szabadon

A járvány miatt soha meg nem élt bezártságot, korlátozottságot élhetünk meg. Ezt felfoghatjuk méltatlankodva, dühöngve is, de megtehetjük azt is, hogy megkeressük a jó oldalát, és kiaknázzuk a benne rejlő lehetőségeket!
„Nem a dolgok zavarják az embert, hanem a dolgokról alkotott vélemények”– mondta az V. sz-i görög filozófus Epiktetosz, evvel a gondolattal megteremtette a kognitív pszichoterápia alapjait.

Igen! Szabadon dönthetsz, hogy melyik megélést választod!

Itt olyan cikkeket, hanganyagokat, videókat találsz, amelyek segítenek a bezártság elviselésében, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a nehéz helyzetben is meg tudd találni a bezártságban is a szabadságodat!

Online beszélgetés

Egy segítő szakemberrel (pszichológus, mentálhigiénés szakember) 2 alkalmas online segítő beszélgetésen vehetsz részt, ha úgy érzed, hogy most egy ilyen támogatásra van szükséged.

Várja jelentkezésedet:
Zách Anita pszichológus, e-mailen.
Virág Krisztina pszichológus, e-mailen.

Köszönet:

  1. Terebesi Dénesnek (weboldalneked.eu), és Guba Dórának a weblapunk azonnali átrendezéséért.
  2. Virágh Zsuzsának a szakmai tanácsaiért.
  3. Gilicze Bálintnak a fejlesztésben nyújtott segítségéért.
  4. Hohl Tibornak a képvágásokért.
  5. Guba Kristófnak a szerkesztésben való segítségéért.
  6. Dr. Mogyorósy Révész Zsuzsanna pszichológusnak szakmai együttműködéséért – gallerypsziche.blog.hu