A Kedvezményezett neve: Magyarpolány Község Önkormányzata

A projekt kódszáma: TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00006

A szerződött támogatás összege: 362 000 000 Ft

A támogatás mértékes: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30.

A projekt tartalmának bemutatása:

A támogatott projekt keretében három központ kialakítása jön létre:

Zöld Élet Bemutató Központ:

A létrejövő bemutató központ otthont ad a fenntarthatóságnak, a tradíciók és az innovációk ötvözésével, ami ebben a központban valósággá, kézzel foghatóvá válik a látogató számára. Az itt létrejövő kültéri és beltéri modell kertek különlegességét a fűszerek, gyógynövények, zöldségek és gyümölcsök termelési megoldásainak és lehetőségeinek bemutatása adja, melyet nem csak megtekinteni lehet, de kipróbálni, és a tudást elsajátítani is a Lélekzug Tréning Központ által szervezett programokon. A házban a látogatók kényelmét a helyben megtermelt és előállított termékek széles palettájából összeállított ajándékbolt szolgálja majd.

Szakrális Történelmi Emlékhely és Látogatóközpont:

Az épület új funkciója 3 egységből áll:

Első terem: A Jézus életét bemutató kiállítás helyszíne, ahol a golgotáig/passióig vezető életút főbb elemei kerülnek bemutatásra. Jézus ábrázolások, értelmezések, vallásos tematikájú anyagok a különböző történelmi és művészeti korszakokból, nemzetközi kitekintéssel.

Köztes termek: Passió múzeum termei: a stációk jelentésének kifejtése, filmek, zenék, értelmezések, versek, művészeti feldolgozások a nagyvilág jelenlegi és múltbéli passiójátékairól, a római korig visszanyúlóan. Unikális kínálati elemként a program beépülő részévé válik az 1993 óta minden évben pünkösdkor Magyarpolányban megrendezett Passió, mely a Veszprém Megyei Értéktár része, és 2001 óta az Europassió szövetség tagja.

Utolsó terem: Kálvária múzeum: a világ jelenlegi Kálvária építményeinek bemutatása. Hazai, nemzetközi kitekintés, művészettörténeti és építészettörténeti visszatekintés a múlt kálváriáira. A helyi kálvária építésének története.

Lélekzug Tréning Központ:

A Lélekzug Központ fogja össze a három kínálati elemet, kerek egésszé téve a turisztikai attrakciót.

A Magyarpolányba szervezett csoportoknak, egyéni, vagy családos látogatóknak nem egy hagyományos „kiránduló élményben” lesz részük, hanem a szakralitás ősi erejével, a természet megújulási képességével, valamint a lelki úton történő problémafeldolgozás felemelő élményével találkozhatnak itt, és megújult erőforrásokkal, működő megoldási stratégiákkal térhetnek haza, hogy boldogabban, eredményesebben folytathassák életüket.

A Habitus Mentálhigiénés Alapítvány prevenció hangsúlyú, mentális egészségturizmust kialakító mintaprogramja, a családok egészségmagatartásának rövid-, és hosszú távú javítását célozza egy olyan korban, amikor a depresszió előfordulása megelőzi a szív-érrendszeri, és rosszindulatú betegségeket is!

A Lélekzug dinamikus, folyamatosan változó programok, testi és lelki gyakorlatok helyszínévé válik, ahol a gyermekektől, anyukákon, apukákon és a menedzsereken át a nyugdíjasokig mindenki talál számára hasznos programot, legyen szó akár egy, vagy többnapos turnusról.

Programjainkban olyan előadásokkal, műhelyekkel, tréningekkel, és táborokkal várjuk Magyarpolányba a magukért, és családjukért aktívan tenni vágyókat, mely programokban a pihenés mellett önismereti, és életvezetési tudással is felvérteződnek!

A helyi építészeti örökség jegyeit magán viselő épület, és az azt körülvevő tündérkert relaxációs, és meditációs zugainak, belső, és külső tereinek interaktivitása, és a megújuló energiák használata tökéletes összhangot fog képezni a környezettel.

Mindezt úgy, hogy közben a település már meglévő, és a jövőben létrejövő turisztikai szolgáltatói is a rendszer aktív részeseivé válnak pl.: szállást, az étkezést a helyi falusi turizmus szállásadói, vendéglátói adják.

E komplex csomag megfelel a 21. századi turista igényeinek, hiszen a gazdag, és sokszínű élménykínálat bőven átlépi azt az ingerküszöböt, amiért ma egy turista útra kel.