Velünk történt

MaJci varázso

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Szívem csücske: Marcell, az unokaöcsém decemberben töltötte be negyedik életévét. Semmi kétségem a felől, hogy azért született a családomba, hogy mindannyiunk szívét-lelkét megtöltse örömmel, melegséggel, szeretettel, mókával és kacagással. Meg kell hagyni, elképesztően jól csinálja! Varázsol, pedig nincsen különleges varázspálcája, egyszerűen csak jön-megy, létezik és már attól boldog vagy, ha nézheted, ahogy szuszog a takaró alatt, ahogyan a sült krumpli alakú repülőgép különleges küldetést teljesítve berepül a szájába, vagy ahogyan balerinaként átlibben egyik szobából a másikba.

Szűken értelmezett családi körben Ő az első kis jövevény, az első gyermek (amióta a bátyám és én már ?felnőttünk?), az első unoka, az első unokaöcs. Egyszer csak megérkezett és fenekestül felforgatta az életünket! Visszacsalogatta édesanyánk szemébe azt a ragyogást, melyet csak egy kisgyermek tud odavarázsolni. Minden találkozásunk alkalmával tanít a feltétel nélküli szeretet befogadására, egy mosollyal, öleléssel, vagy azzal a bizonyos ?nagyon szeretlek? nézéssel örömkönnyeket csal a szemünkbe, és valahol, titkon nekem is segít a felkészülésben, hogy egyszer majd jó anyuka lehessek. Ha pedig az apukáját, a bátyámat kérdezzük? Ő ennyi mond: ?Egy egészen új jelentést adott az életnek!? A szemébe nézve pedig látod és pontosan érted, ez mit jelent.

Bővebben: MaJci varázso

   

Nem szabad...

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Jó pár évvel ezelőtt hallottam azt a találós kérdést, hogy "mikor lesz valakiből tényleg felnőtt?". Számos válasz érkezett rá, de egyik sem volt helyes. Az igazi válasz: "ha egyik szülőnk sem él már közöttünk".

Keserédes szájíze lesz talán ettől az embernek, ám igazság van benne. Innentől kezdve, legyen akármilyen idős is az illető, árvának, kiszolgáltatottnak érezheti magát, hisz normál esetben a szülő a melegséget, az otthont, a biztonságot, a támaszt jelenti.

Bővebben: Nem szabad...

   
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ?majd a szakember megmondja?, azonban a saját életünk legkompetensebb szakértői mi magunk vagyunk: ezért olyan nagy erejűek a személyes élmények, felismerések, ráébredések!

Ha valaki megtisztel bennünket a személyes történetével, az többeket továbbsegíthet saját útjukon, elakadásaikon, problémáikon.

Szeretettel várjuk olvasóink történeteit vagy akár az olvasottak keltette benyomásait, melyeket a Gyermekkor menü (baloldalt) Velünk történt: menüpont -> Saját történet beküldése almenüben található kérdőív segítségével juttathatnak el hozzánk. (A menüpont csak regisztrált felhasználók számára érhető el!)

A beküldött történetekből szakembereink válogatnak és megjelenítik a honlapon - természetesen az Önök hozzájárulásával.