Ajkai női csoport

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Az ajkai női kör 2001 óta működik.

Akkor hat fiatal, közel azonos korú lány kezdte el az önismeret útját járni.

Az első években hetente, utána kéthetente, és most, a 6. évben már csak havonta találkozunk.

A hat év alatt, egymás mellett nővé, anyává értünk és ezt az utat együtt jártuk be.
Együtt, hisz egymást támogattuk, segítettük, osztoztunk egymás örömében és bánatában, együtt sírtunk és nevettünk. Mindvégig tudtuk, hogy bármi is történjen velünk, van egy csoport, egy közösség, amely elfogadó és megértő velünk.
A háromórás foglalkozásokon a beszélgetéseken kívül táncoltunk, rajzoltunk és meditáltunk.
Mindannyiunk közös célja volt, hogy

  1. önmagunk megismerésén keresztül megértsük környezetünket és a világot,
  2. megtaláljuk igazi, belső önvalónkat
  3. harmóniában és szeretetben éljük az életünket
  4. megtaláljuk és megéljük nőiségünk csodáját

A csoportban szinte mindenkinek volt már gyermeke, ezért jelentős hangsúlyt fektettünk anyaságunk megélésére is. Nehéz feladat volt megtalálni az egyensúlyt életünkben a nőiség és az anyaság szerepeiben.

Egy idő után már csoporton kívül is találkoztunk, beszélgettünk. Őszinte, nyitott, és mély barátságok alakultak ki köztünk, olyanok, melyek előtte ismeretlenek voltak számunkra. Tabuk és korlátok nélkül mertük felvállalni önmagunkat egymás előtt, nem voltak titkaink, és tudtuk hogy egymás bizalmára és segítségére mindenkor számíthatunk.

A csoport életében az egyik legmeghatározóbb élmény volt, amikor az egyik lány második babáját várta. Hétről-hétre szemünk láttára nőtt a pocakja, és már előre megbeszéltük, hogy a szüléskor bent leszünk a kórházban.
Egy szép nyári estén megcsörrentek a telefonok és rövid időn belül mindannyian a szülőszoba előtti folyosón ültünk, vártuk, hogy bent megszülessen a baba.
Néha-néha a férj kijött hozzánk és mondott néhány szót a benti történésekről, aztán megint magunkra maradtunk. A lány édesanyja is csatlakozott hozzánk, a folyosón várta unokája megszületését.
Mi csendben kört alkottunk, megfogtuk egymás kezét és próbáltunk segíteni??
Éreztük, ahogy a szülőszoba előtt életre kelt a csoport ereje, szinte eggyé váltunk.
Becsuktuk szemünket, folytak a könnyeink, kéz a kézben vártuk a csodát??
És a csoda megtörtént. A baba alig másfél óra alatt világra jött?
És mi ott voltunk, együtt voltunk és részesei voltunk?, együtt szültünk??

 

ajkaicsoptudat

Nehéz szavakba önteni, hogy mit ad nekünk ez a csoport. Az elfogadás, az egység, a bizalom csak néhány érzés azok közül, melyek életben tartják ezt a kis női kört.

Mindannyian hálásak vagyunk a sorsnak, egymásnak és önmagunknak, hogy életünk ajándéka ez a kis közösség.

 

   

Bicskei csoportok

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Bicskén 2003-2004-ben a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban állami gondozott gyerekeknek, és fiataloknak kommunikációfejlesztő csoportokat szerveztünk, a relaxáció tanulást segítő hatásának felhasználásával.

 

   

Budapesti csoportok

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Budapesti női csoport

A nőiség teljessége

A budapesti női csoportjaink a női szerepekkel foglalkoznak. Vannak hetente, és kéthetente találkozó csoportok. Egy találkozás két?három órájában beszélgetünk, meditálunk, gyakran táncolunk, és rajzolunk is.

 

Tanári szupervíziós csoport

A budapesti Erzsébetvárosi Reformpedagógiai Gimnázium tanári testülete számára szervezett csoport fő célja a hátrányos helyzetű és nehezen kezelhető diákokkal való foglalkozás nehézségeit és szépségeit járta körbe dramatikus és Rogers-technika segítségével ? ezzel segítve mindennapos munkájukat.

 

Zenecsoport

A budapesti Erzsébetvárosi Reformpedagógiai Gimnázium diákjaiból alakult csoportban verbális-nonverbális kommunikáció, önismeret és csoportépítés zajlott kreatív zenei módszerekkel kiegészítve.

 

 

   

Fogyi csoportok

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

?Fogyi ?-csoportok  2000-2001-ben Dobogókőn

...a Holisztika Gyógyüdülőben zajlottak, ahol hetes turnusokban fogyni vágyók csoportjait támogattuk pszichoterápiás módszerekkel.

 

   

Kecskeméti csoportok

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A kecskeméti Katona József Gimnázium három osztályának rendeztünk osztályközösség- és csoportépítő tréninget elsősorban dramatikus technikákat alkalmazva.