?Elég jó szülő? képző

Az "elég jó szülő"-képző

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

céljául azt tűzte ki, hogy segítsen azoknak a szülőknek, akiket foglalkoztat  a kérdés, hogyan lehetnének jó apák, jó anyák.Bruno Bettelheim alkotta meg az "Elég jó szülő" fogalmát, és hívta fel a figyelmet arra, hogy a túlóvás, túlkímélés helyett az optimális terhelésnek kitett gyermekből válik terhelhető, stabil személyiségű felnőtt.Hogy hogyan is csináljuk jól, ezt járja körbe az Elég jó szülő képző.

   

Hogyan lehetnék teljes...!!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

?Hogyan tudnék egyszerre jó anya, jó háziasszony, jó feleség lenni és a munkahelyemen is helyt állni??

Kompetenciafejlesztő tréning fiatal anyukáknak.

?Hogy lehet ennyi dolognak megfelelni? Hogy lehet egyszerre ennyi új szerepbe beletanulni? Lehet ezt egyáltalán jól csinálni??- ehhez hasonló kérdések gyötrik a fiatal anyukákat. Ebben a csoportban ezekre kérdésekre keressük együtt a választ a drámajáték segítségével.

Létszám: 8 -12 fő

Időtartam: 6 x 4 órás egységekben, 2 heti rendszerességgel péntekenként

vagy 3 egymást követő héten szombaton 1 X 8 órában

Csoportot vezeti: Gerber Erika, pszichoterapeuta, pszichodrámavezető és Bagaméri Zsuzsanna, tanár és pszichodtrámavezető

   

Az örömtelibb szülő-gyermek kommunikációért

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Szülői készségek fejlesztésére, csoport a hatékonyabb és örömtelibb szülő-gyermek kommunikációért

A szülői mesterség nehéz és fáradságos, néha fizikailag, máskor lelkileg, néha minden szinten. Szülőként gyakran tanácstalanul állunk egy-egy megoldandó helyzet, kérdés, vagy probléma előtt. Kihez forduljunk, hol a segítség, ha van egyáltalán.

?Dicsérd, szeresd, légy türelmes, fogadd el olyannak, amilyen?? rengeteg tanács, de hogyan lehet ezeket a mindennapokba áttenni, lefordítani?! Ezzel a kurzussal az a célunk, hogy a szülők elsajátíthassanak a hétköznapokban használható módszereket, újragondoljanak olyan kérdéseket, mint jutalom, büntetés, elfogadás, korlátok, miközben növekszik kompetenciájuk, szülői önismeretük.

Célcsoport: szülőknek párban vagy egyedül

Létszám: 6-12 fő

Időtartam: 6x 3,5 órás egységekben, 2 heti rendszerességgel

Csoportot vezeti:Bujdosó Mária pszichológus