Előképző

Előképző tervei

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Lélekemelő Párkapcsolatképző Előképző tagozata programjainak kidolgozásához igényfelmérő kérdőívet készítettünk:

A kérdőívI. az általános iskolások felnövés, sexualítás, intimitás témakörökben felmerülő igényeit gyűjti össze.A fiatalok igényeihez illesztjük az interaktivitást központi helyen kezelő  programjainkat.

 

Az előképző hosszútávú céljául azt is kitűztük, hogy a program tapasztalatainak feldolgozásával egy olyan edukációs anyagot tudunk összeállítani, amellyel segíteni tudjuk azoknak a védőnőknek, tanároknak a munkáját, akik az oktatásban a sexuális felvilágosítást végzik.

   

A Hold leányai

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

  1. Menstruációról 9-12 éveseknek

Vidám, beszélgetős előadás női szerveink felépítéséről, működéséről, a nagylánnyá érés testi-lelki történéseiről és praktikus tudnivalókról, hogy a kislányok felkészülten, sőt örömmel várhassák első menstruációjukat!

A vidám, színes vetített képek, az egészségközpontú, mesélős hangvétel, az interaktív gyakorlatok és a közös tánc feloldhatja a kislányokban azokat az esetleges rossz érzéseket (szégyen, gátlások, félelmek), amelyek kísérői lehetnek az első menstruáció körüli bizonytalanságnak.

Időtartam:90 perc

Előadó:Hoppál Bori testtudatoktató, dúla

   

Havibaj? Virágzás!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

  1. Menstruációról (13 éves kortól)

A már menstruáló lányoknak szól ez a vetített képes előadás, ahol közösen beszélgetünk arról, hogy a reklámok világából milyen üzenetek érkeznek a női testről és azokról a izonyatos ?nehéz napokról?, a női test reproduktív anatómiájáról, a női higiéniás termékek előnyeiről, hátrányairól és kevéssé ismert alternatívákról, természetes megoldásokról, amik a fájdalmakat enyhítik, de legfőképpen arról, hogy lelki szinten hogyan tudjuk nem ?havibajként?, hanem ?virágzásként?, önismeretünket, nőiségünket kiteljesítő folyamatként megélni ciklikus működésünket és magát a menstruációt.

Időtartam:90 perc

Előadó:Hoppál Bori testtudatoktató

   

"Tabu"

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Egy hely, ahol minden kérdés feltehető

Csoportos beszélgetés párkapcsolatról, intimitásról, szexualitásról, igényeink kifejezéséről, problémakezelésről serdülőknek sajátélményű tréninggyakorlatokkal fűszerezve.

Mire is van szükségem? Hogyan fejezzem ki? Azt adom-e amire a másiknak szüksége van? Hogy mondjam el a problémám? Kitől kérjek segítséget - ehhez hasonló kérdésekre keressük közösen a választ.

Időtartam: 90 perc

Csoportlétszám: maximum 15 fő

Korosztály: 12-20 év

 

Illés Szilvia

pszichológus BA, mediátor, dúla

 

   

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem...

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Előadás kamaszoknak testképről önelfogadásról, önbizalomról.

A vetített képes előadásban szó esik a média üzeneteiről és hamis ideáljairól, a sztárokról, fogyókúráról, plasztikai műtétekről és modern világunk más olyan jelenségeiről, amik testünkről, nőiségünkről, a szexualitásról alkotott képünket befolyásolják (általában negatívan!). A közös beszélgetés során játékos gyakorlatokkal világítunk rá arra, hogy a külső megjelenés mellett, mennyire fontosak ? ha nem fontosabbak! - a belső értékek: önmagunk ismerete, a magunkhoz és másokhoz való őszinteség, az önbizalom, a testi, lelki egészség.

Időtartam:90 perc

Előadó:Hoppál Bori testtudatoktató, dúla

   

Beszélgessünk titkolódzás nélkül

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Játékos foglalkozások fiataloknak a testük, és a másik nem megismeréséről.A nemiség tisztelete, a szégyen elkerülése, és az egészséges szexualitás kialakítása a program célja, mely a korosztálytól függően, kinek-kinek a saját szintjén teszi természetessé azokat a folyamatokat, melyekről a családokban ritkán esik szó.

/Illés Szilvia pszichológus/

torzó

8-12 fős csoprtok

90 perces beszélgetések

Teljes titoktartás!

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL