Előadások az alkonyat témakörében

Elengedés, gyászmunka

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

"Majd eljő az a perc végtére,

Melyben elér ő is a kínok végére,

És az esti szellők lágy meleg szárnyain

Általrepül lelke a tenger habjain-"

(Lin-csi)

Aki él, az egyszer meghal. Tudjuk. Mégis, mikor mi veszítünk el valakit, az váratlan, már-már elviselhetetlen fájdalmat okoz. Túl lehet lépni a fájdalmon? Az élet valóban megy tovább? Fogok még örülni valaminek?

Hogyan lehet kísérőnek szegődni az elengedés rögös útját járó mellé, ha úgy kívánja, s támogatni őt, amíg szüksége van rá - a gyászmunkával foglalkozik előadásom.

Lehetőség nyílik egyéni konzultációra is az előadást követően.

Jámbor Judit
mentálhigiénikus

 

   

Halhatatlanok a halandóságról

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Amiről az egyszerű ember csak hebegne-habogna, a költők csodálatosan és pontosan megfogalmazzák.

Kit nem érintenek meg a költészet nagy szerelmes versei vagy a magányról írt fájdalmas sorok? Költőink az elmúlást is számtalanszor megfogalmazzák, hol saját halálukat megérezve, előre vetítve, hol általános emberi félelmeket, fájdalmakat fogalmazva meg a halandóságról.

A költészet segít, segít megérezni, átélni, kimondani, feldolgozni saját élményeinket, vigaszt nyújt, szabadjára engedi érzéseinket.

Beszélgetésre hívom azokat, akik szívesen hallgatják halhatatlan költőink szépséges sorait az elmúlásról, halálról, veszteségek felett érzett fájdalmakról. Csokorba gyűjtöm a legkedvesebbeket, a finom utalásoktól az egyértelműen kimondottak gondolatokig, s kérem, hozza mindenki magával saját választását, kedvenc versét a témában!

Jámbor Judit

író, mentálhigiénikus