Pápay Nikolett

pszichológus

?A lélektani munka lényege számomra transzformáció.?

tel.: 06 70 262 80 78

Arra gondolok, hogy úgy tűnik, vannak dolgok, amik adódnak a számunkra, amik felett nincs befolyásunk. Pestiesen szólva, ezt dobta a gép. Lehet rá hivatkozni, hogy igen, ezért és ezért nem sikerült, mert így jártam, hát mit mondjak, igazán nem vagyok a sors kegyeltje, hát ezt dobta a gép. Mint egy puha meleg takaróba, bele lehet burkolózni a fájdalmas belenyugvásba, igen, nekem bizony ezt dobta a gép, nincs mit tenni, nincs mit tennem.

Figyelj, ezt is lehet, de én mást mondok: minden krízis, nehezített élethelyzet vagy trauma óriási lehetőség is egyben. Egy hatalmas kitárt kapu a változás lehetőségére. E lehetőség útja mentén pedig saját belső szellemeinkkel viaskodva, sokszor bukdácsolva haladunk új önmagunk felé. A krízis, trauma vagy veszteség felnyit bennünk belső erőforrásokat. Tessék élni!

Igen, ezt dobta a gép, és ez nagyon sokszor nem túl fényes. De, hogy felemel vagy lehúz, megerősít vagy legyengít, vagyis, hogy mivé alakul benned, az rajtad múlik. A transzformációt, a belső átalakulást neked kell akarnod. Hogy túl gyenge vagy hozzá? Gyere, add a kezed!

Az ELTE pszichológus szakán végeztem. Egészségpszichológia doktori programot végeztem, jelenleg doktorjelölt státuszban vagyok. Képződtem az Integratív Pszichoterápiás Egyesület és a Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület berkeiben. Aktivitásom, dinamizmusom, a másikra való ráhangolódásom energiáit belső képeimből nyerem.

Foglakozom gyermektelenséggel, párkapcsolati problémával küzdő, válsághelyzetben lévő nőkkel, férfiakkal. Serdülőkkel egy középiskolában. Olyanokkal, akik szívesen felvállalnák a változás lehetőségének kalandját.  És azokkal is, akikben még csak ott pislákol az átalakulás iránti vágy halvány fénye.