Amikor már nem Ő fogja a kezemet…

Terápiába jelentkezés oka: Az élet sok területén szorongással teli életvezetés.

Terápia célja: személyiség stabilizáló önismeret, jó stresszkezelés, az érzések széles skáláját természetesen megélni tudó életvezetés.

Folyamata: évekig tartó egyéni terápia, nyaranta női önismereti táborok Magyarpolányban.

Összegzés a 2018-as tábor után:

Több évet felölelő, heti rendszerességgel megvalósuló közös terápiás munka után “visszatérni” a saját életünkbe, ahol a terapeuta személye már nem, helyette a Vele közösen felépített eszköztár, hozzáállás, attitűd “fogja az ember kezét”, egy olyan fordulópont, amire én úgy tudtam igazán jól készülni, ahogy egy nagy útra készül az ember. A terapeutámmal közösen átnéztük, mi került a csomagomba, abból mit, mire használok, hogyan tudom a legjobban működtetni, illetve mit, és hogyan kell majd rendszeresen karbantartanom. Mindezt aztán a tábor megtartó közegében, fantasztikus támogatás mellett, elsősorban magamra, és már a későbbiekre fókuszálva tudtam strukturálni, és szimbólumok, tárgyak, mondatok formájában hozzátenni a csomagomhoz. Azóta ez a, szükség esetén akár svájci bicskaként vagy elsősegélycsomagként is funkcionáló eszközkészlet segít abban, hogy a mindennapjaimat önazonosabban, tudatosabban, magasabb minőségben élhessem – évente egyszer pedig, a táborban elcsendesedve, magamra figyelve, rengeteg támogatás mellett rá tudok nézni, miben, merre tudnék még fejlődni, illetve el tudom végezni a szükséges karbantartást és frissítést azokon az eszközökön, amiknél ez időközben aktuálissá vált.

A tábor a minden-évi jutalmam magamtól, a táborvezetőktől és a többi táborozótól, magamnak, ami segít abban, hogy két tábor között olyan életet élhessek, ami a legjobban közelít ahhoz, amilyet szeretnék!

Évek óta próbálom megköszönni azt a rengeteg mindent, amit ez a folyamat ad, annak ellenére, hogy tudom, hogy lehetetlen, mert szavakkal nem leírható az az érték, amit számomra, és úgy általában képvisel.